Inbraakpreventietips

Een aantal eenvoudige preventieve tips kunnen je helpen om woninginbraken te voorkomen:

Zorg voor zicht en licht: installeer een timer op uw lampen en stel ze zo in dat de verlichting op wisselende tijdstippen in wisselende kamers aan en uit gaat volgens je leefpatroon.

Installeer verlichting met bewegingsdetectie rond je woning.

Sluit ramen en deuren af, ook al verlaat je een ruimte of je woning maar even.

Laat geen briefje op de deur achter dat zegt dat je afwezig bent.

Maak, als je op vakantie vertrekt, gebruik van het gratis vakantietoezicht dat je kan aanvragen bij de politiezone van je woonplaats.

Geef je woning een bewoonde indruk.

Ga na of je woning zichtbaar is vanop de straat en verwijder eventuele planten of bomen die de zichtbaarheid verminderen.

Laat geen gereedschappen, ladders of ander materiaal rondslingeren, die de inbraak kunnen vergemakkelijken. Sluit het tuinhuis af met een sleutel.

Verberg aantrekkelijk en gemakkelijk mee te nemen goederen, zoals juwelen, gsm's, videomateriaal, computers en andere waardevolle elektronische apparatuur.

Plaats de verpakking van je nieuwe flat screen televisie niet op je trottoir. Inbrekers weten hierdoor dat er iets te stelen valt.

Breng je waardevolle voorwerpen (geld en juwelen) naar een bankkluis.

Je kan je waardevolle bezittingen ook merken, registreren en fotograferen. In geval van diefstal is de pakkans groter en kan de eigenaar gemakkelijker geïdentificeerd worden. Zo kan ook sneller tot een teruggave van de goederen worden overgegaan.

Plaats inbraakwerend hang- en sluitwerk.

Ook als je in een appartement woont, kan je de kans op inbraken verkleinen door bepaalde maatregelen in acht te nemen. Hier vind je preventietips voor appartementsbewoners.

Meer informatie en preventietips vind je op de website van Besafe en op veiligewoning.be.

Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer ons via het contactformulier of telefonisch via 09 266 61 11.