Acties (controleacties)

CONTROLEACTIES

De Politie Gent organiseert regelmatig controleacties op het Gentse grondgebied, waarbij men zich vooral op diverse verkeers- en overlastproblematieken richt. Vaak voorkomende controles zijn parkeeroverlastacties, alcoholcontroles, bromfiets- en fietscontroles, overlastacties, controles op de boorddocumenten, controles op gordel en GSM-gebruik, enz. Op regelmatige basis organiseren we ook zogenaamde C.R.A.S.H.-controles die gericht zijn op alcohol en drugs in het verkeer en overdreven snelheid. Deze acties kondigen we steeds aan op onze sociale media, weliswaar zonder het exacte tijdstip en de locatie erbij te vermelden. Ook de resultaten van deze en sommige andere acties kan je terugvinden op onze website in de rubriek 'Pers'.

Superflitspaal 'Lidar'

Op onze sociale media kondigen we ook wekelijks de locatie aan van onze Lidar 'Sammeke'. We plaatsen deze vaak in een zone 30 en/of nabij scholen.

Deze kaart verzamelt de gegevens vanaf 1 april 2014 voor wat betreft de controles met anonieme flitswagens en vanaf 8 oktober 2015 voor controles met de Lidar.

Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer Lokale Politie Gent via het contactformulier of telefonisch via 09 266 61 11.