Ik wil werken bij de Gentse politie

Politiezone (PZ) Gent is de op één na grootste politiezone van Vlaanderen, die werkt in én vanuit de culturele en historische provincie- en studentenstad Gent.
Dagelijks zet het Gentse korps zich in om de basispolitiezorg te bieden aan meer dan 260 000 Gentenaren en aan de talrijke bezoekers van de stad!

Binnen Politiezone Gent kom je terecht in een unieke omgeving, waar we jou - met jou eigenheid en talent - centraal stellen, waar er ruimte is om bij te leren, te groeien en te ontwikkelen tot een respectvolle, integere en teamgerichte Flik. We zijn een zone waar het individu telt en waar iedereen zoveel mogelijk de kans krijgt om FLIK en maximaal IK te zijn en te (blijven) groeien.

Kortom, Gent is een actieve en veelzijdige stad en vormt het werkterrein van onze flikken. Deze veelzijdigheid zorgt voor een grote variatie in onze werking. Politie Gent is het op één na grootste korps van Vlaanderen en biedt een grote diversiteit aan functies. Dit zorgt voor permanente uitdagingen en een grote afwisseling in werking en opdrachten. Daardoor kunnen we beter beantwoorden aan de noden en verwachtingen van onze Flikken.

Heb jij ook een hart voor Gent en wil je graag werken in een veelzijdige stad en samenleving? Op zoek naar een job met veel uitdagingen en veel mogelijkheden. Heb jij het flikken-DNA? Dan is een job bij de Gentse flikken misschien wel iets voor jou! We zoeken voortdurend nieuwe mensen om ons team te versterken.

Vacatures

Binnen de geïntegreerde politie wordt een onderscheid gemaakt tussen interne en externe vacatures. Maak je geen deel uit van de Lokale of Federale Politie, dan kan je je enkel kandidaat stellen voor openstaande externe vacatures. De interne aanwervingen gebeuren via de interne mobiliteitsprocedure. Dit betekent dat enkel personen die reeds bij de Lokale of Federale Politie werken, kunnen deelnemen aan de selectieproeven.

Meer informatie over alle openstaande vacatures vind je hier.

Selectieproeven en -voorwaarden

Heb je vragen over de selectieproeven en -voorwaarden? Neem dan zeker eens hier een kijkje.

Jobsite + brochure

Op onze jobsite www.honderdprocentflik.be vind je alle informatie over een job bij de Politie Gent. Daarnaast vinden potentiële kandidaten er ook terug aan welke criteria ze moeten voldoen om flik te worden en welke stappen ze zullen moeten doorlopen in het kader van de selectieprocedure. Tenslotte voorziet de website in een aantal tips ter ondersteuning bij de voorbereiding op de selectieproeven. Aan de hand van een aantal voorbeeldvragen krijgt de kandidaat-flik ook een idee van de uitdagingen die hem of haar nog te wachten staan tijdens de proeven.

Interesse in een job bij politie? Surf dan zeker eens naar onze jobsite www.honderdprocentflik.be.

Bekijk zeker ook onze brochure.

 

Update 23/12/2021

Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer ons via het contactformulier of telefonisch via 09 266 61 11.