Ik wil werken bij de Gentse politie

Gent: een bruisende stad, meer dan een kwart miljoen inwoners, 156 km² en 11 politiecommissariaten. Om onze inwoners optimaal te kunnen dienen, zijn wij voortdurend op zoek naar nieuwe collega's.

Vacatures

Binnen de geïntegreerde politie wordt een onderscheid gemaakt tussen interne en externe vacatures. Maak je geen deel uit van de Lokale of Federale Politie, dan kan je je enkel kandidaat stellen voor openstaande externe vacatures. De interne aanwervingen gebeuren via de interne mobiliteitsprocedure. Dit betekent dat enkel personen die reeds bij de Lokale of Federale Politie werken, kunnen deelnemen aan de selectieproeven.

Meer informatie over alle openstaande vacatures vind je hier.

Begeleiding

Heb je vragen over werken bij de Gentse politie? Doe dan zeker een beroep op de leden van ons promoteam (= beroepenvoorlichters). De contactgegevens van de leden van ons promoteam vind je terug via deze link. Je hoeft enkel de juiste gegevens in te geven: "Lokale Politie" - "Provincie Oost-Vlaanderen" en "Politiezone 5415-Gent" en je krijgt een lijst met alle contactpersonen van de Gentse lokale politie. Elke contactpersoon heeft zijn/haar eigen talenten en behoort toe tot een specifieke dienst (vb. Wijkdienst, Interventiedienst, enz.) binnen het Gentse politiekorps.

Selectieproeven en -voorwaarden

Heb je vragen over de selectieproeven en -voorwaarden? Neem dan zeker eens hier een kijkje.

Jobsite www.honderdprocentflik.be

Op onze jobsite www.honderdprocentflik.be vind je alle informatie over een job bij de Politie Gent. Daarnaast vinden potentiële kandidaten er ook terug aan welke criteria ze moeten voldoen om flik te worden en welke stappen ze zullen moeten doorlopen in het kader van de selectieprocedure. Tenslotte voorziet de website in een aantal tips ter ondersteuning bij de voorbereiding op de selectieproeven. Aan de hand van een aantal voorbeeldvragen krijgt de kandidaat-flik ook een idee van de uitdagingen die hem of haar nog te wachten staan tijdens de proeven.

Interesse in een job bij politie? Surf dan zeker eens naar onze jobsite www.honderdprocentflik.be.

Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer ons via het contactformulier of telefonisch via 09 266 61 11.