Drugspreventie Rhode & Schelde

Historiek

De Drugpreventie Rhode & Schelde werd opgestart in september 2005. Sindsdien is de dienst volop werkzaam geweest binnen de gemeenten Destelbergen, Melle, Merelbeke en Oosterzele. Sinds de opstart hebben de preventiewerkers steeds getracht om in te spelen op de noden van de vier gemeenten. Bovendien werd de dienst ondertussen een stukje uitgebreid.

Onder de vleugels van De Kiem werken Christophe Vanhuyse en Mark Heremans beiden halftijds voor de dienst 'Drugpreventie Rhode & Schelde'.

De DrugPreventieDienst Rhode & Schelde beschikt ook over een eigen website.
Alle informatie over de dienst en het drugthema zijn daar terug te vinden. Je kan er ook online een vraag stellen!!

Waarvoor kan je bij Drugpreventie Rhode & Schelde terecht?

Drugpreventie Rhode & Schelde richt zich naar alle inwoners van de gemeenten Destelbergen, Melle, Merelbeke en Oosterzele en ook iedereen die er werkt of school loopt.
Je kan er terecht voor objectieve en correcte informatie over drugs en druggebruik. Onder drugs worden zowel legale als illegale middelen verstaan.

Als je vragen hebt over alcohol- en/of ander druggebruik, maken Drugpreventie Rhode & Schelde graag tijd voor één of meerdere gesprekken, waarin samen een antwoord wordt gezocht op jouw vragen.

Indien je vragen hebt bij het ontwikkelen en/of verder uitwerken van een drugbeleid binnen een organisatie, vereniging, bedrijf (jeugdhuis, OCMW, sportclub, school, …), dan kan je bij Drugpreventie Rhode & Schelde terecht. Zij ondersteunen ook organisaties bij het organiseren van preventie activiteiten.

In elke gemeente werd een lokaal drugoverleg voorzien. Daarin komen mensen uit verschillende sectoren samen, om antwoorden te zoeken voor wat zich in de gemeente afspeelt rond het drugfenomeen. Iedereen die zich positief wil engageren is welkom. Vanuit het lokaal drugoverleg worden preventieactiviteiten opgezet.

Waar?

Drugpreventie Rhode & Schelde werkt vanuit het Sociaal Huis in Merelbeke.
Hundelgemsesteenweg 357, 9820 Merelbeke

Wanneer?

Wij zijn bereikbaar op:
maandag van 8u30 tot 17u (op afspraak)
dinsdag van 8u30 tot 17u (op afspraak)
woensdag van 14u tot 17u (vaste permanentie ter plaatse)
vrijdag van 8u30 tot 12u (op afspraak)

Contact preventiewerkers?

Christophe Vanhuyse
gsm 0473 65 65 95

Mark Heremans
gsm 0473 65 65 94

Er is ook een algemeen mailadres: rhode-schelde@drugpunt.be

Meer informatie? www.drugpunt.be/rhode-schelde

Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer ons via het contactformulier of telefonisch via 09 363 71 71.