Een geslaagde infoavond. Een terugblik!

Omdat we steeds op zoek zijn nieuwe collega’s, organiseerden we op dinsdag 30 november 2021 een infoavond. We mochten ongeveer 140 mensen ontvangen. Het doel was om potentiële kandidaten de job te laten leren kennen en hen te stimuleren om te kiezen voor een carrière bij de politie Gent.

infoavOnd 30/11

Om alles coronaproof te laten verlopen moesten mensen op voorhand inschrijven en werden per tijdslot van een uur slechts 40 à 45 personen toegelaten. Uiteraard waren ook een CST en een mondmasker noodzakelijk.

Het was een boeiende avond. Ondanks het slechte weer, waren mensen enthousiast en keken ze met belangstelling naar de verschillende demo’s die buiten plaatsvonden. Ze konden genieten van demo’s van de Openbare Orde cel, het Team Fietsen en Motors, de Hondenbrigade en ook de COPS. Ook fluf, onze zorghond, was van de partij en er waren enkele voertuigen uitgestald. De bezoekers werd ook koffie, thee of een warme chocomelk aangeboden om de temperatuur weer op peil te brengen.

Tot slot was er ook een jobbeurs  waarbij onze 4 grote diensten (Interventie, Wijkdienst, Verkeersdienst, de Lokale recherchedienst) en de COPS vertegenwoordigd waren. Ook onze cel rekrutering was aanwezig met meer uitleg over werken bij politie Gent en het statuut. Er was ook uitleg over het begeleidingstraject die onze zone heeft opgesteld. Via dit traject kunnen mensen die interesse hebben om aan de opleiding te beginnen zich reeds voorbereiden op alle proeven die deel uitmaken van de selectieprocedure van de Federale Politie. Zowel het functioneel parcours als een reeks taalproeven en numerieke testen kunnen zij inoefenen. Tot slot was er ook een infosessie van de collega's van de Federale rekruteringsdienst en van de politieschool om de selectieproeven e.d. toe te lichten.

Enthousiaste collega's gaven antwoord op alle vragen.

Tot slot was er nog ruimte voor een uurtje speeddating. Om 22u00 zat de info-avond er op.

Een dikke merci aan alle collega’s die zich voor en achter de schermen hebben ingezet om van deze info-avond een geslaagd en veilig evenement te maken!

Hier een terugblik naar het event. Met dank aan © Nico Vandevoorde van onze Verkeersdienst.

Jobview

Heb je onze infoavond gemist en heb je nog vragen over werken bij politie, dan kan je terecht bij onze collega's van obze cel rekrutering.

In december staan zij met een promostand aan het commissariaat Gent Centrum (op de hoek - Belfortstraat) met als doel voorbijgangers te informeren over de PZ Gent en de verschillende jobs die wij te bieden hebben. Zij worden hierbij bijgestaan door mensen van Jobpol en enkele van onze eigen contactpunten rekrutering.

De voorziene data:

  • Zaterdag 04 december 2021
  • Zaterdag 18 december 2021
  • Woensdag 22 december 2021
  • Donderdag 23 december 2021

en dit telkens van 13.30 uur tot  17u.

Dus kom snel eens langs. Tot gauw!