Aflevering 4 Copcast: "Politiecontroles. De beste deal om wel te smullen van politiecontroles."

Wat mag je verwachten van een professionele politie die je controleert en wat mag de politie van jou verwachten? Een meer dan belangrijke vraag . Met deze podcast willen we vooral - met de bijzondere inbreng van twee Gentse jongeren - de kracht van het model "professioneel controleren" illustreren. Een model dat zich baseert op wat nodig is voor een goede relatie bevolking-politie en ontwikkeld werd door de Nederlandse Politie. De lokale politiekorpsen van Antwerpen, Mechelen, Brussel-Noord en Gent nemen het voortouw om dit ingang te laten vinden in gans de politie.



En zoals elk model werkt het pas als mensen er echt positief mee aan slag gaan vanuit de werkelijkheid van het terrein en met wederzijds begrip voor de ratio en voor het emo. Het model omvat vier stappen : 1/selectie, 2/communicatie (geven van uitleg, luisteren etc.), 3/omgang/bejegening (hoe de interacties verlopen, hoe je bij irritaties, agressie etc. de situatie kan verbeteren etc?) , 4/(zelf)reflectie.



Meerdere opleidingen en trainingen ondersteunen de goede uitvoering van deze stappen maar elke situatie op het terrein, elke interactie tussen mensen,  is uiteraard specifiek.

Beluister hier aflevering 4.