Scholen - educatief

Educatief materiaal

Voor het uitlenen van educatief en didactisch materiaal rond verkeer of politie, kan je bij Bureau Aanspreekpunt Scholen (BAS) terecht. Stuur een mail naar BAS.Gent@police.belgium.eu of bel het nummer 09 266 67 50.

In de catalogus vind je het aanbod van het uitleenmateriaal. Materiaal reserveren kan via het reservatieformulier.

Politie op school

Wil je graag een politie-inspecteur in de klas of op school uitnodigen? Dat kan!

Tijdens het bezoek krijgen de leerlingen meer uitleg over de taakinhoud van de politie, krijgen ze te zien wat er aan een wapengordel hangt, mogen ze eens in een politiecombi zitten, enz. Maar de politie-inspecteur kan ook dieper ingaan op vragen rond verkeersveiligheid. "Hoe steek ik veilig over, hoe zorg ik ervoor dat mijn fiets reglementair in orde is of op welke plaatsen in mijn schoolomgeving moet ik extra voorzichtig zijn?"

Een bezoek op school is alleen mogelijk voor Gentse scholen en vanaf de derde kleuterklas.

Scholen kunnen het bezoek enkel aanvragen als het kadert in een ruimer project rond politie of verkeersveiligheid.

Scholen die een politieman of -vrouw in de klas willen uitnodigen, nemen contact op met BAS op het telefoonnummer 09 266 67 50 of via mail BAS.Gent@police.belgium.eu. Op basis van de specifieke verwachtingen en vragen van de school, maakt BAS concrete praktische afspraken met het betreffende commissariaat en organiseert het bezoek op maat van de school.

Rondleidingen

Het is ondertussen al een vertrouwd beeld op woensdagvoormiddag: een groep leerlingen die in onze politiekazerne een kijkje achter de schermen komt nemen. De rondleidingen vinden steeds plaats op woensdagvoormiddag, van 9.30 uur tot 11 uur. Tijdens de schoolvakanties worden geen rondleidingen voorzien. Een bezoek kan vanaf het eerste leerjaar en is alleen mogelijk voor Gentse lagere en secundaire scholen.

De bezoeken aan onze kazerne zijn fel begeerd en dat is dit schooljaar zeker ook opnieuw het geval - de rondleidingen voor het schooljaar 2023-2024 stromen nu al binnen. Er snel bij zijn is dus de boodschap.

Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer ons via het contactformulier of telefonisch via 09 266 61 11.