Fietsregistratie

Op geregelde tijdstippen kan je in de verschillende gemeenten van onze politiezone terecht voor een registratie van jouw fiets. Deze registratie is volledig gratis! In tegenstelling tot vroeger zal men de rijksregisternummers niet langer graveren in het frame. Graveren kan het frame immers beschadigen of de stevigheid ervan in het gedrang brengen. Bovendien kunnen sommige nieuwe fietsen niet meer gegraveerd worden, onder meer door hun model of materiaal. Tegenwoordig wordt er dus met fraudebestendige stickers gewerkt die de fiets niet beschadigen. Eens de sticker is aangebracht, is hij zeer moeilijk te verwijderen.

Destelbergen

Tewerkstellingscentrum het RAK, Kerkham 3b.
Elke eerste woensdag van de maand tussen 08 en 15u.
Zie de website van de gemeente Destelbergen voor meer informatie.

Melle

Inwoners van Melle kunnen het rijksregisternummer van de eigenaar van de fiets en het adres mailen naar depot@melle.be. Zij ontvangen vervolgens een fraudebestendige en stevige registratiesticker met handleiding. Meer info via de website van de gemeente Melle.

Merelbeke

Inwoners van Merelbeke kunnen de fraudebestendige stickers aanvragen door naam, adres en rijksregisternummer door te geven via 09 210 32 11 of fie​tsre​gist​rati​e@​merelbeke.​be. Nadien ontvangt men per post:

  • 2 fraudebestendige stickers met jouw rijksregisternummer. Je kleeft 1 sticker zichtbaar op het frame, de tweede kleef je op een verdoken plaats (vb. onder de trapas).
  • 1 'gemerkte fiets' sticker om bovenop de zichtbare sticker met je rijksregisternummer te kleven
  • Een handleiding hoe je de stickers correct kan aanbrengen
  • Een fietspaspoort waarop je de kenmerken van jouw fiets kan noteren. Wordt jouw fiets alsnog gestolen, dan kan je op basis van dit fietspaspoort een goede omschrijving geven.

Zie ook de website gemeente Merelbeke.

Oosterzele

Er worden geregeld gratis registraties georganiseerd door ZMPO (zonale misdrijfpreventie organisatie), doorgaans aan sporthal De Kluize.

Bikebank

De lokale politie en gemeenten registreren teruggevonden fietsen op de website www.bikebank.be. Bij verlies of diefstal kan je via deze website nagaan of je fiets al teruggevonden werd. 
Je kan jouw fiets ook gratis (met foto) registreren in de Bikebank. Dit vergroot de herkenbaarheid en de kans op het terugvinden van je fiets na diefstal of verwijdering. 

 

Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer ons via het contactformulier of telefonisch via 09 363 71 71.