Meldpunt homo- en transfobie

Antonius Triestlaan 12
9000 Gent

Telefoon

Indien je slachtoffer of getuige bent van homo- of transfobie, kan je hier vrijblijvend terecht met al je vragen. Het kan gaan om pesterijen, beledigingen, discriminatie, misdrijven met een homo- of transfoob motief, enz.

Je kan er terecht in volgende gevallen:

  • Je werd slachtoffer van homo- of transfobie of je was er getuige van, en wil graag verdere informatie, bijvoorbeeld over de mogelijkheden om hiervan aangifte te doen.
  • Je werd slachtoffer van homo- of transfobie, en je wenst hiervan aangifte te doen, maar je wil dat graag doen onder begeleiding van een slachtofferbejegenaar.
  • Je was getuige van homo- of transfobie, en je wenst hiervan aangifte te doen maar u wilt dat graag doen onder begeleiding van een slachtofferbejegenaar.

Opgelet!

Een beroep doen op dit meldpunt betekent niet dat de feiten onmiddellijk worden aangegeven bij de politie. Indien je een aangifte van homo- of transfobie overweegt, deel dit dan mee zodat wij jou kunnen contacteren. Wij contacteren jou in eerste instantie telefonisch. Dus vergeet zeker jouw telefoonnummer niet te vermelden. In een telefonisch gesprek bepalen we dan in samenspraak met jou een datum en uur waarop de aangifte kan gebeuren.

Waar en wanneer gebeuren de aangiftes?

De aangiftes via het meldpunt gebeuren in het Algemeen Politiecentrum Gent (Antonius Triestlaan 12, 9000 Gent). Dit kan op werkdagen (maandag t.e.m. vrijdag, exclusief feestdagen) van 9.00 uur tot 17.00 uur.

Je kan als slachtoffer of getuige van homo- of transfobie uiteraard ook steeds een beroep doen op de politie zonder dat dit via het meldpunt gebeurt. Dit kan via het noodnummer 101 (dringende politiehulp), in het Algemeen Politiecentrum Gent (24/24u) of in een wijkcommissariaat. Contactgegevens en openingsuren van de commissariaten vind je hier.

Info

Meer informatie over het meldpunt homo- en transfobie vind je hier.