13 rijbewijzen ingetrokken tijdens geïntegreerde controleactie in arrondissement Leuven

LEUVEN, 13/01/2014. - In de nacht van zaterdag 11 op zondag 12 januari 2014 hielden de federale en lokale politie samen wegcontroles en patrouilles op verschillende locaties in het arrondissement Leuven. Onder leiding van de Coördinatie- en steundirectie van Leuven controleerden 87 politieambtenaren van de Wegpolitie en het Interventiekorps Leuven van de federale politie, samen met de politiezones van het arrondissement Leuven, bestuurders op overdreven snelheid en rijden onder invloed.

Resultaten

1231 bestuurders werden gecontroleerd op rijden onder invloed. 32 bestuurders bliezen 'alarm' en kregen 3 uur rijverbod. 32 andere bestuurders bliezen 'positief': 27 van hen kregen 6 uur rijverbod; van 5 andere bestuurders trok het parket het rijbewijs onmiddellijk in voor vijftien dagen. Ook van 8 bestuurders onder invloed van drugs trok het parket het rijbewijs onmiddellijk in voor 15 dagen. Eén van hen trachtte de controle te ontlopen maar werd na een korte achtervolging opgepakt.

31 snelle chauffeurs werden geflitst en 19 personen werden geverbaliseerd voor andere verkeersovertredingen. De politieambtenaren stelden 29 waarschuwingen op om documenten en technische mankementen in orde te laten stellen. Drie voertuigen waren niet verzekerd en werden getakeld. Elf personen waren in bezit van drugs en 3 hadden een verboden wapen bij zich.

Vier personen verbleven illegaal in België, 2 personen werden opgepakt voor openbare dronkenschap en 1 voor gerechtelijke feiten.

In 1 voertuig werd de buit gevonden van pas gepleegde inbraken samen met inbrekersmateriaal. Deze zaak wordt verder opgevolgd.