BOB-zomercampagne: na het succes van de Rode Duivels, het succes van BOB!

BRUSSEL, 06/09/2018. – Tijdens de afgelopen bijzonder warme zomer, ideaal voor barbecues en feestjes met vrienden, en die in het teken stond van het WK voetbal, werden bestuurders overal in België onderworpen aan alcoholcontroles. Van 8 juni tot 3 september 2018 werden immers op het hele grondgebied controles rond rijden onder invloed (van alcohol en drugs) gehouden in het kader van de BOB-zomercampagne. De resultaten zijn bijzonder bemoedigend en geven aanleiding tot optimisme.

Tijdens de BOB-zomercampagne van 2017 reed 3,1 % van de 330 245 gecontroleerde bestuurders onder invloed. Bij deze nieuwe editie daalt het percentage bestuurders dat in overtreding is verder. 2,7 % van de bestuurders was onder invloed, op een totaal van 324 468 gecontroleerde bestuurders. De positieve tendens van de vorige editie lijkt dus te worden bevestigd.

Bestuurders wordt verzocht om steeds aandachtig te blijven, opdat de positieve reflexen die tijdens deze campagne werden vastgesteld, zich op lange termijn zouden voortzetten. Er zijn voldoende alternatieven voor het rijden onder invloed (een BOB aanduiden, ter plaatse overnachten, een taxi bellen, het openbaar vervoer gebruiken enz.) en ze hangen enkel van ieders goede wil af.

De strijd tegen rijden onder invloed blijft een dagelijkse prioriteit van de geïntegreerde politie. Zelfs buiten de BOB-campagnes laat de politie haar aandacht niet verslappen: bestuurders moeten beseffen dat ze op ieder moment kunnen worden gecontroleerd.

De resultaten van de BOB-zomercampagne staan op onze website:  www.verkeersstatistieken.federalepolitie.be